Anonymous legt Brein plat

0 stemmen
gevraagd 8 maart 2017 in Algemene vragen door Kevin Drayer
De website van de stichting Brein is niet bereikbaar. De site is naar aanleiding van de door de stichting gewonnen rechtszaak tegen Xs4all en Ziggo aangevallen. De hackersgroep Anonymous plaatste kort na de uitspraak al oproepen om Brein lam te leggen.
Na de bekendmaking van het vonnis, waarmee de isps worden verplicht The Pirate Bay te blokkeren, verschenen oproepen om de stichting aan te vallen. Hackers konden dat niet alleen doen door hun pijlen op de website van Brein, www.anti-piracy.nl te richten, maar ook door het faxnummer te bestoken. In eerste instantie verscheen evenwel het nummer van een gelijknamig bedrijf uit Haaksbergen online, maar dat werd later gecorrigeerd. Ook privéadressen van bestuursleden werden online geplaatst.
Het gewraakte vonnis staat Brein toe om zelf domeinnamen van The Pirate Bay aan te dragen, die de providers moeten blokkeren. De stichting mag echter tevens met ip-addressen komen die ontoegankelijk dienen te worden gemaakt. Vooral over dit laatste zijn de leden van het hackerscollectief  verbolgen. "Anonymous zal niet stilzitten terwijl Brein stukken van ons internet wegneemt. Laat je oorlogsschepen te water!", schrijven ze.
Op het moment van schrijven is de webstek van Brein nog onbereikbaar. De aanval is door de auteursrechtenwaakhond bevestigd. "De site is even offline vanwege alle fanmail. Well be back", zo heeft de stichting via Twitter laten weten.
Tweets over de aanval op Brein

bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/492542/1/1/100/anonymous-legt-brein-plat.html

12 Antwoorden

0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Bas Dijk
Ze zullen nooit winnen..
Ziggo gaat winnen!
 

 
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Mike Schippers
[quote=brentvdh]Men heeft nu depiraatbaai.be opgericht, moest u dit nog niet weten. De eigenaars van thepiratebay laten er dus echt geen gras over groeien.[/quote]
ThePirateBay zorgt zelf wel dat men nog op de website kan.
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Joshua v h
Man man 
 
Brein probeert het te lang en ze verliezen altijd hahaha ze zijn gewoon niet goed wijs ! 
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Joshua v h
bewerkt 9 mei 2017 door kima
 
Op een gegeven ogenblik houd het een x op dan zien ze van zelf wel dat ze geen kans meer maken ;) 
Man man 
 
Brein probeert het te lang en ze verliezen altijd hahaha ze zijn gewoon niet goed wijs ! 
[/quote]Wat een bullshit vertel je. BREIN verliest de website meer en deels; maar de acties zullen gewoon door blijven gaan, ongeacht de downtimes. [/quote]
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Maurice Oonk
BREIN wilt alles overnemen tegen acteurs rechten.Ik zeg je het world wide web is te groot om dat tegen te houden.Blokeren ze een IP nemen ze gewoon een andere weg met een andere ip.Wat BREIN alleen nog kan doen is het hele world wide web down te leggen maar dan hebben ze een groter probleem.Maar mijn mining is: Waarom zou BREIN dit doen?De 2e kamer leeft ook op onze belasting.. Dan moeten ze Acteurs ook maar laten betalen via de belasting.Wat hun proberen is zinloos. Deze gevecht kan jaren duren maar er komt toch geen oplossing.Dus mij advies tegen BREIN stop met dat gezwijn!
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door brentvdh
Men heeft nu depiraatbaai.be opgericht, moest u dit nog niet weten. De eigenaars van thepiratebay laten er dus echt geen gras over groeien.
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Mike Schippers
[quote=K_Drayer]En als ze ThePirateBay blokkeren, er komt toch wel een alternatief voor.[/quote]
Er zijn al alternatieven torrent sites, maar deze zijn nog niet zo beroemd. Zon blokkade kun je gemakkelijk omzeilen.
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door brentvdh
Wie gaat deze hackersgroep tegenhouden? Ze leggen de meeste bekende en meest beveiligde websites zo maar plat.
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Mike Schippers
[quote=brentvdh]Wie gaat deze hackersgroep tegenhouden? Ze leggen de meeste bekende en meest beveiligde websites zo maar plat.[/quote]
Anonymous vindt zichzelf geen groep. Ze zeggen: "Iedereen kan Anonymous zijn". Moeilijk te stoppen, want mensen over de hele wereld hebben zich aangesloten bij Anonymous.
0 stemmen
beantwoord 8 maart 2017 door Dave Cooper
Ik zeg ook: Weg met Brein!Stelletje prutsers! :-) 
Welcome op Siteforum
Webmasters vraag en antwoord, waar u vragen kunt stellen en antwoorden ontvangt van andere leden van de community.

Stel nu je vraag en maak kans op €25 Bol.com tegoed!
...